Klubben tar brons på SIO 2008

Trettiotalet tappra själar slöt upp på lördagmorgonen den 18 oktober i Duvbo skolas idrottshall i Sundbyberg för Stockholm Iaido Open 2008. Tävlingen anordnas av FSKA i samband med Stockholm Kendo Open som i år befann sig i en större idrottslokal på behörigt avstånd från oss iaidokas.

Deltagare på SIO 2008 (foto: Anders Bergström)

Deltagare på SIO 2008 (foto: Anders Bergström)

I de individuella tävlingarna möttes tolv iaidokas från Sölvesborg, FSKAKallhällLinköpingKensei Stockholm och Shinken Göteborg. Efter pooltävlingar stod åtta kvar. Sölvesborgs Fredrik Broman slogs ut i semifinalen av vinnaren Peter Hellberg från FSKA.

Efter lunch tävlade de fyra lagen från Shinken, FSKA, Linköping och Honto. Snart stod FSKA mot Linköping i finalen, och trots att de bara hade två tävlande så vann Linköping över FSKAs tre representanter (delvis på grund av lite taktik, då de lät förmiddagens vinnare Peter Hellberg vinna sin match på walkover och ”bara” behövde slå de andra två tävlande).

Efter prisutdelning och avhälsning tackade vi för oss och gick skilda vägar.

Tack FSKA för den här tävlingen och tack till Leif Sunje och Rolf Radakovits för att de ställde upp som domare! Jättebra initiativ, vi hoppas att ni fortsätter med det nästa år.

(foto: Fredrik Broman)

Det här inlägget postades i Tävlingar och seminarier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.