Klubben tar brons på SIO 2008

Trettiotalet tappra själar slöt upp på lördagmorgonen den 18 oktober i Duvbo skolas idrottshall i Sundbyberg för Stockholm Iaido Open 2008. Tävlingen anordnas av FSKA i samband med Stockholm Kendo Open som i år befann sig i en större idrottslokal på behörigt avstånd från oss iaidokas.

Deltagare på SIO 2008 (foto: Anders Bergström)

Deltagare på SIO 2008 (foto: Anders Bergström)

I de individuella tävlingarna möttes tolv iaidokas från Sölvesborg, FSKAKallhällLinköpingKensei Stockholm och Shinken Göteborg. Efter pooltävlingar stod åtta kvar. Sölvesborgs Fredrik Broman slogs ut i semifinalen av vinnaren Peter Hellberg från FSKA.

Efter lunch tävlade de fyra lagen från Shinken, FSKA, Linköping och Honto. Snart stod FSKA mot Linköping i finalen, och trots att de bara hade två tävlande så vann Linköping över FSKAs tre representanter (delvis på grund av lite taktik, då de lät förmiddagens vinnare Peter Hellberg vinna sin match på walkover och ”bara” behövde slå de andra två tävlande).

Efter prisutdelning och avhälsning tackade vi för oss och gick skilda vägar.

Tack FSKA för den här tävlingen och tack till Leif Sunje och Rolf Radakovits för att de ställde upp som domare! Jättebra initiativ, vi hoppas att ni fortsätter med det nästa år.

(foto: Fredrik Broman)

Det här inlägget postades i Tävlingar och seminarier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • http://www.sbgbudo.se Micke Brodin

  Grattis till bronset!

  /Micke

 • http://www.shobukan.se Raili

  Hej Fredrik, grattis till medaljen först och främst!… men en kommentar bara, det är inte en helt ny tävling, Stockholm iaido open gick senast 1997 och innan dess 1994. Shinken som jag tränade hos då, vann guld i lag 1994, därefter har inte lagtävling tävlats förrän kanske nu 2008 förstås. 1997 var det så få deltagare att det inte blev lag.
  Bara lite historia från en ”halv-veteran”

 • http://fredrikbroman.com/ Fredrik

  Aha, där ser man! Jag fick intryck av att tävlingen var ny från tävlingens hemsida, men jag missuppfattade det säkert. Tack för info Raili, posten är uppdaterad.